Over Bosico

Bosico is opgericht door mij, Bob Nijhof. Bosico is geregistreerd bij de KVK onder nummer 58687378. Tevens heb ik nog een taxibedrijf en een handelsonderneming.

Bosico richt zich op het onderhouden, repareren en verkopen van Bosch, Siemens en Jura espressomachines. Sinds 2011 is Bosico bezig aan een gestage opmars tot een betrouwbaar adres in service, onderhoud en levering van bovengenoemde merken.

Bosico is gevestigd aan de Kalverstraat 123 te Apeldoorn. Bereikbaar onder telefoonnummer 055-2601000 of 06-47566399.

 

Zoals gezegd rij ik ook op een taxi. Als ik dan in de pauze koffie wilde had men toen op de centrale een "koffiemachine". Zo'n ding waar in een plastic bekertje koffie uit kwam. 50 cent vroegen ze er voor. Na verloop van tijd wilde ik wel eens betere koffie en ging ik altijd naar het Oude huis in Apeldoorn.  Daar schenkten ze échte koffie. Uit zo'n piston machine. Kostte €2.70 maar dan kreeg je ook een lekkere kop koffie én je kon er een krantje lezen. Maar goed, dat telt behoorlijk aan elke pauze dus ik ging op zoek naar een koffiemachine voor in huis om zelf zo'n lekker kopje koffie te maken. Via via kwam ik uit bij de Foenix kringloopwinkel in Apeldoorn. Daar hadden ze wel eens koffiemachines staan die defect waren. Na een tijdje zag ik daar zo'n hele kleine pistonmachine. Daar moest je dan zo'n hendel vol met koffie doen en die onder de machine draaien. Geweldig! Die hadden ze dus in grote uitvoering ook bij het oude huis. Dacht ik.

Het werd 1 grote teleurstelling. De koffie was op zich best goed maar wat een gedoe allemaal. Resten koffie op het aanrecht. Je moet allemaal handelingen doen. Het gaat op zich best langzaam. Dat soort dingen. Voor dat ik het wist was m'n pauze voorbij..

Terug bij Foenix vertelde mij toen iemand dat je dan een "volautomaat' moest hebben. Daar zou je dan alleen bonen in moeten doen en op een knopje drukken, de rest gebeurt dan vanzelf. Wist ik veel.

Hij vertelde dat ze die bijna nooit binnen kregen want die machines zijn best duur en zeer gewild. Vergeet niet, ik reed op de taxi dus dan heb je niet zo snel even €300 voor een koffiemachine liggen. Ik had het er ook niet voor over want ik wist niet eens of het uberhaupt wat voor me was. Maar goed, na verloop van tijd kregen ze daar eens zowaar een Bosch volautomaat binnen. Defect. Of in ieder geval verkocht als defect, dat weet ik nog wel. Maar dat vond ik niet erg. Techniek interesseerde me altijd al en ik zocht toch een beetje een hobbymatig projectje.

Ooit ben ik dus begonnen met de reparatie van een Bosch TCA5201, mijn oer-espressomachine.

Bosch-TCA5201

De machine in kwestie.

 

 

 

 

 

 

Destijds kon ik de Bosch aan de praat krijgen. En eigenlijk kwan er net zulke goede koffie uit als bij Het Oude Huis. Natuurlijk niet écht zo lekker maar het kwam zeker in de buurt. Na verloop van tijd kon ik toevallig dezelfde machine kopen van een buurvrouw. De machine was ook defect maar ik wilde de gok wel wagen. Die espressomachine heb ik ook ook aan de praat gekregen. Sindsdien heb ik nooit meer zonder een espressomachine gezeten.

De techniek interesseert me en de koffie drink ik graag. Van het een kwam het ander, een ander type, een moeilijkere storing, en ga zo maar door.

Af en toe krijg ik nog wel eens zo'n TCA5201 binnen en dan denk ik nog wel eens terug aan die tijd.

Kortom repareer ik nu machines die uit dezelfde fabriek kwamen als de Bosch: Siemens, Jura, Melitta, Miele, Nivona.  Tegenwoordig worden de Bosch en Siemens machines daar niet meer gemaakt, maar dat is een ander hoofdstuk.