• Koffiemachine printplaat aandrijfmotor defect

Kleine beurt € 75

Grote beurt € 175

Diagnose € 40

Koffiemachine reparatie en onderhoud

Merkt u dat de koffie slapper is dan gewoonlijk, vindt u water onder de machine of komt er ineens koffie in de lekbak van de koffiemachine terecht? U wilt natuurlijk altijd kunnen genieten van goede koffie! Voor koffiemachine reparatie en onderhoud aan uw espressomachine bent u bij Bosico van harte welkom.

Welke merken:

U kunt voor alle Siemens en Bosch koffie-inbouwmachines bij Bosico terecht. Niet meer voor reparatie van Jura, Miele, Siemens EQ modellen en andere producten. Tijdelijk.

Welke merken niet:

Globaal gezegd service ik alleen Bosch en Siemens inbouwmachines. En dan alleen revisie. Reparatie alleen van machines die hier ooit zijn aangeschaft. Ook niet pistonmachines zoals Quickmill of La Pavoni.

Ook niet de merken Delonghi, Phillips, Saeco, Gaggia, Krups, AEG, Franke, Pelgrim, WMF, Electrolux, Douwe Egberts en alle "cupjes-machines". In principe dus alleen BSH inbouw-koffiemachines.

 

Waarom Bosico?

1 maand garantie

Pinnen mogelijk

  Gratis koffiemachine te leen

  Specialist in Jura, Siemens en Bosch

  Kostenindicatie voor reparatie

  Mogelijkheid tot inruilen

Hoe werkt dat dan bij Bosico?

1U maakt een afspraak, zomaar langskomen kan niet

2 U brengt de machine hier, kijken we samen wat de wensen zijn

3 Ik ga er mee bezig

4 Een dag later haalt u de machine op

Reparatie afspraak maken

Zeer complete service, inclusief leenmachine

Het uitvoeren van een grote servicebeurt neemt tijd in beslag. Ik ga dan ook grondig voor u te werk en willen u de garantie kunnen bieden dat de koffiemachine weer als nieuw werkt. Dit betekent dat een servicebeurt tot twee werkdagen in beslag kan nemen. U kunt van mij gratis een koffiemachine in bruikleen krijgen wanneer ik aan uw koffiemachine werk. Na het uitvoeren van de grote servicebeurt kan uw koffiemachine er zeker weer twee jaar tegenaan.

Service & onderhoud voor:  Bosch    Siemens    Miele    Melitta    Nivona    Neff    Jura    Gaggenau

 

Is uw machine toe aan een servicebeurt?

Servicebeurt afspraak maken

Diagnose:

€40

Heeft u een storing maar wilt u eerst weten wat het kost?

Kleine beurt:

€75

Visuele inspectie

Deskundig advies

Maalsysteem en de koffie-uitloop gereinigd

Zetgroep gesmeerd.

Grote servicebeurt:

€175

Zetgroep gereviseerd

Alle waterleiding o-ringen vervangen

Maalsysteem en de koffie-uitloop gereinigd

Drukventiel geüpgraded

Drainageventiel vervangen of gereviseerd

Hard Reset van de software

Reiniging flowsensor

Machine reinigen

Reparatie:

Kleine servicebeurt

Bij een kleine servicebeurt wordt er een visuele inspectie uitgevoerd met betrekking tot de technische staat van de koffiemachine.

Uiteraard kan ik u direct van deskundig advies voorzien op basis van de constateringen.

Daarnaast worden het maalsysteem en de koffie-uitloop gereinigd en wordt de zetgroep gesmeerd.

Grote servicebeurt

Bij het uitvoeren van een grote servicebeurt worden de zetgroep gereviseerd, worden alle waterleiding o-ringen vervangen en wordt het drukventiel geüpgraded.

Het drainageventiel wordt vervangen of gereviseerd, er vindt een Hard Reset van de software plaats en het Calc & Clean programma wordt uitgevoerd. Ik reinig de koffie-uitloop evenals de flowsensor. Ook het maalsysteem wordt gereinigd en de maalstenen worden vervangen (hiervoor geldt een meerprijs).

Tot slot wordt er natuurlijk ook gezorgd voor een grondige reiniging van de koffiemachine, zodat deze weer als nieuw is na de grote servicebeurt.

Diagnose

Heeft uw koffiemachine een storing maar wilt u eerst weten wat het kost, dan kost die diagnose €40.

Voorbeeld 1

Stel uw koffiemachine heeft een slecht werkende melkopschuimer en wilt weten wat dit kost dit te repareren. U komt dan met de machine bij mij en ik kijk wat het probleem is. Voor deze diagnose vraag ik dus €40. Stel nu dat de melkopschuimer vervangen dient te worden en u er voor kiest dit niet te doen, dan betaald u dus €40. Kiest u er voor om de melkopschuimer wel te vervangen dan komt er bovenop de €40 dus de kosten van de melkopschuimer.

Voorbeeld 2

Uw Miele koffiemachine zegt alleen: opwarmen.. en pompt bij dat opwarmen de hele watertank leeg. U komt bij mij en ik kijk dit na. Maak een sensor schoon en 20 minuten later doet de machine het weer. Dan kost de reparatie dus €40.

Voorbeeld 3

Uw Jura gaat plots niet meer aan. Hij doet niets als u op de aan/uit schakelaar drukt. U komt bij mij en vraagt dit op te lossen. Ik zie dat de netspanningschakelaar niet omgehaald is en doe dit. 10 seconden later doet de machine het weer. Dan kost dit €40.

 

Servicebeurt afspraak maken  Reparatie afspraak maken

Klantervaringen:

Professioneel koffiemachine onderhoud

Koffiemachines worden over het algemeen veel gebruikt en het is vanzelfsprekend dat een koffiemachine niet als nieuw blijft.
Het is daarom goed om periodiek onderhoud te laten uitvoeren aan de machine. Hiermee kunnen vaak problemen worden voorkomen, voornamelijk omdat startende problemen al worden opgespoord voordat deze echt voor ellende gaan zorgen. Uiteindelijk zorgt professioneel onderhoud ervoor dat veel grote en kleine reparaties aan de koffiemachine worden voorkomen.

U kunt bij mij terecht voor vakkundig onderhoud in de vorm van een kleine servicebeurt en een grote servicebeurt.
Doordat ik maar een paar merken repareer heb ik veel ervaring met Jura, Bosch en Siemens. Vooral Bosch en Siemens machines ken ik door en door.

Als één van de weinige repareer ik ook de EQ en Vero modellen. Deze machines kan ik uitlezen en voorzien van orginele onderdelen, zo kan ik zelfs geprogrammeerde printplaten van de EQ6 leveren én installeren.

Vakkundige reparaties aan koffiemachines

Uiteraard is niet alles te voorkomen. Het blijven immers machines. Wanneer er een reparatie aan de koffiemachine nodig is, dan sta ik ook graag voor u klaar.

Ik sta garant voor het uitvoeren van hoogwaardige reparaties, waarbij ik ook gebruik kan maken van tweedehands onderdelen wanneer u dit wenst.

Haal & brengservice

Voor het laten uitvoeren van reparaties op mijn locatie heb ik een haal- en brengservice in Apeldoorn, maar het is ook mogelijk om machines daarbuiten op te laten halen en terug te bezorgen. Vooral bij inbouwmachines is dat natuurlijk handig. Woont u niet in Apeldoorn maar wilt u wel gebruik maken van de haal en breng service, dan berekent Bosico geen voorrijkosten maar een bedrag per beladen kilometer van €1,-.

Stel u woont in Amsterdam. Apeldoorn-Amsterdam is 90km. Om uw machine op te halen kost dus €90. Om de machine weer terug te brengen kost het weer €90. In totaal dus €180.

Stel u maakt gebruik van het omruilprincipe. U wilt uw defecte TK68 omruilen voor een gereviseerde TK68. Ik kom bij u in Amsterdam de machine omruilen. Dan kost dit dus de omruilprijs+€90. Enkele reis dus.

Bosico repareert namelijk niet aan huis. Wilt u reparatie aan huis? Bel dan met Bosch/Siemens/Miele zelf. Let op: uw voorgangers vertelden mij allen dat dit duur is.

In 99% van de gevallen komen klanten zelf naar mij toe met de machine. Meestal kunt u gewoon wachten op de reparatie. U kúnt ook machines naar Bosico opsturen, al heeft dat niet de voorkeur. Bij verzenden gaan beschadigingen hand in hand. Verpakkingen worden op de kop gehouden, er word nogal ruw mee omgegaan. Dit is 1 van de redenen dat Bosico geen inbouwmachines meer verstuurd.